Ekonomik Solar olarak bir projemizin daha kurulumunu tamamladık. Bu videomuz da size 20 Kw gücünde güneş enerjisi santrali yani on grid şebeke bağlantılı güneş paneli sisteminin tanıtımını yapacağız. Güneş enerjisi santrali nasıl kurulur ? Kurulum maliyetleri ne kadar ? veya güneş enerjisi santrali nasıl kurulur gibi sorular için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Önümüzde ki yıllar güneş paneli ile elektrik üretip, devlete elektrik satmak son derece yaygın olarak karşımıza çıkacaktır.

Bursa’nın Bademli bölgesinde bulunan Evke İnşaatın yeni projesi OLEA’da güneş panelli otopark sistemini tercih etmiştir. Bu projemiz diğer sistemlerden biraz daha farklı tasarlanmıştır. Ülkemizde yenilenebilir enerji sistemlerine artan talep ile birlikte hükümet bir dizi yeni kolaylıklar açıklamaya başladı. Böylece vatandaşlar evlerinin çatılarında, konut projelerinde, fabrikalarda veya çiftliklerde güneş enerjisi panelleri ile elektrik üreterek devlete elektrik satabilecekler. Bu sayede hem elektrik tasarrufu sağlayarak maliyetlerini düşürebilecek hem de yenilenebilir enerji sistemini bir kazanç haline getirebilecekler.

Bizde bu projemizde Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bağlı Balat Mahallesinde 20 Kw gücünde on-grid güneş enerjisi sisteminin montajını tamamladık. Bu sistem ile konutlarda bulunan ortak kullanım alanları yani bahçe aydınlatmaları, asansör veya binaların aydınlatma sistemlerinin enerji ihtiyaçlarının büyük bölümü güneş enerjisi sistemi ile karşılanacaktır.

Bu sistemde yüksek kaliteli toplam 80 adet telefunken 270 watt gücünde güneş paneli kullanıldı.

On-Grid sistemlerde akü kullanılmaması ve üretilen fazla enerjinin doğrudan çift yönlü sayaç ile şebekeye satılması sayesinde akü maliyetleri olmamaktadır. Böylece ileriye doğru akü değişimine ihtiyaç duymamaktadır.

Ürün Listesi

* Telefunken 270 Watt Polikristal Güneş Paneli x 80 Adet

* Kostal Piko 20 Kw On-Grid İnverter