Hepimizin karavanla dünyayı gezmek gibi bir hayali mevcuttur. Ancak karavan beraberinde enerji sorununu da getirmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte karavanlar için güneş paneli üretilmesiyle bu sorun da ortadan kalkmış durumdadır.

Karavanlar İçin Güneş Paneli Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Doğa ve gezi tutkunları solar panel sistemi sayesinde artık karavanlarıyla çıktıkları gezilerde yanlarına fazladan malzeme alma yükünden kurtulacaklardır. Karavanlarına kurdukları araç üstü solar sistem sayesinde araç aküsünün de ömrü uzun olacaktır. Karavanlar için kurulan karavan parklara sırf elektrik kablosu için fazla miktarda ücret ödeme derdinden de kurtulacaklardır. Solar enerji panelleri hiçbir atığı olmadığı için çevreye hiçbir zararı yoktur.

Karavanlar İçin Güneş Paneli Sistemi Parçaları Nelerdir?

Bir sistem olarak kurulumu yapılan karavan güneş paneli sistemi çeşitli parçalardan oluşur. Karavanda kullanılacak ekipmana uygun ve yeterli sayıda güneş paneli gerekir. Güneş panelinin miktarı belirlenirken günlük tüketim ve güneşlenme süresinin birbirine oranı dikkate alınmalıdır.

Anlık olarak güç harcama durumu göz önünde bulundurularak inverter seçimi yapılır.

Akü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise akünün derin deşarj özelliğinde olmasıdır. Bunların yanında solar kablolar ve ikili paralleleme konnektörü ile tekli solar bağlantı konnektörü araç üstü güneş enerji sistemleri parçalarıdır.

Karavan İçin Güneş Enerji Sistemi İhtiyaç Nasıl Hesaplanır?

Burada karavan güneş paneli hesaplama işlemine göz atacağız. İhtiyaçlarınız doğrultusunda sistemin gücüne karar vererek karavanlar için solar panel satın alabilirsiniz. Örnek verecek olursak; 300 watt gücündeki bir sistem oluşturulmak isteniyor. 2 adet 165 watt karavan için polikristal güneş paneli ihtiyacınız vardır. Bunun yanında 1 adet 1000 watt akıllı sinüs inverter, 2 adet 100 amper jel akü, 10 metre kırmızı, 10 metre siyah solar kablo,1 set ikili paralelleme konnektörü ve 1 set de tekli solar bağlantı konnektörü ihtiyacınız vardır.

Kuracağınız bu karavanlar için solar panel sistemleri ile; 10 watt gücünde 3 adet led ampülü 10 saat boyunca çalıştırabilirsiniz. Günlük 3 saat gibi bir süre zarfında televizyon ve uydu alıcısını çalıştırabilirsiniz. Cep telefonlarınızı 24 saat şarj edebilirsiniz. Ayrıca mini buzdolabınızı da sürekli çalıştırabilirsiniz. Kurulan bu sistem ile kendi elektriğini üreten karavan sahibi olmuş olursunuz. Daha güçlü sistemler için bu miktarlar attırılarak işleme devam edilebilir.

Karavan Enerji İhtiyacı Hesaplanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Öncelikle günlük kullanılacak enerji ihtiyacı iyi hesaplanmalıdır. Konaklarken motorun ne kadar çalışmayacağının tahmin edilmesi gerekir. Tasarım yapılırken yıl içinde en az güneş alan gün örnek alınmalıdır. Bu sayede güneşsiz havalarda dahi enerjisiz kalmamış olursunuz.

Karavanlarda Kullanılan Güneş Enerji Sistemleri Nereden Satın Alınır?

Eğer siz de kendi karavanınız için karavan güneş paneli tavsiye arıyorsanız ekonomiksolar.com sitesine gelerek doğru adrese gelmişsiniz demektir. Bizler ekonomiksolar.com olarak sektörün öncü ve yenilikçi firması olmaktan gurur duymaktayız. Güneş panellerimiz 10 yıl ürün ve 25 yıl performans garantilidir. Satın aldığınız ürünlerin teknik desteği için bize her zaman ulaşabilirsiniz. www.ekonomiksolar.com web sitemiz üzerinden ürünlerinizi seçebilirsiniz.

Eğer teknik bir konuda yardımımız gerekiyorsa web sayfamızdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. www.ekonomiksolar.com web sitesinde aldığınız bütün ürünler kuruluma hazır halde sizlere gönderilmektedir. Kurulum yaparken telefon aracılığıyla veya görüntülü arama yöntemiyle sizlere yardımcı oluyoruz. Eğer isterseniz kurulum için Bursa’da servis ve montaj hizmetimiz de mevcuttur. Profesyonel, işini layıkıyla yapan ekip arkadaşlarımızın her biri kendi konularında uzmanlaşmış çalışma arkadaşlarımızdır. Ücretsiz kargo ve kredi kartınıza taksit imkanımızdan da faydalanabilirsiniz.

Ekonomik Solar olarak bu karavan için 300 watt solar paket sistemimizde 2 adet 165 watt polikristal güneş paneli, bir adet tommatech 1250 va / 1000 Watt akıllı inverter ve 2 adet 100 amper jel star akü bulunmaktadır.

Esnek güneş panelleri mevcut güneş panellerine göre daha hafif ve esnek bir malzemeden yapılan solar panellerdir. Genellikle tekne, marin ve karavan uygulamalarında kullanılırlar.

Esnek Güneş Panelleri ortalama 2 kg ağırlığı ile normal güneş panellerinin 15 kg’lık ağırlığıma göre ultra hafif olduğu için konstriksiyona ihtiyaç duymazlar. Uygulanacak yüzeyde delme işlemi olmadan yapışkan ile montajını yapmak mümkündür.

Farklı enerji ihtiyacına uygun olacak şekilde farklı güçlerde paneller mevcuttur. Müşterimize bizi tercih ettiği için teşekkür eder hayırlı olmasını dileriz.