Rüzgar türbinleri hava akımını elektrik enerjisine dönüştüren cihazlara denir. Şebeke hattından uzakta bulunan bağ evi, hobi bahçesi veya çiftlik gibi yerlerde çok yaygın olarak ev tipi rüzgar türbini sistemleri kullanılmaktadır. Bu sistemler yaygın olarak tek başına değil, güneş panelleri ile birlikte kullanıldığında daha sağlıklı performans vermektedirler.

Rüzgar türbinin güç seçiminde mutlaka akü kapasitesinin göz önünde bulundurulması önemlidir. Rüzgar türbininizin modeline ve gücüne karar verdikten sonra, vermiş olduğunuz rüzgar türbinin sürekli rüzgarla mücadele edeceği ve belli zamanlarda şiddetli fırtınalara maruz kalacağını bilmeniz çok önemlidir. Bu yüzden rüzgar türbini hem kendisi çok sağlam yapıda olmalı, hemde sizin kullanacağınız direk, plaka, çelik halatta aynı kalitede ve dirençte olmalıdır.

Ev tipi rüzgar türbinlerinde kullanılacak direk uzunluğu kurulum yerine göre değişmektedir. Rüzgar türbini kanatlarının, rüzgarı daha iyi yakalaması ve performansının yüksek olması için direğin uzunluğu çatı üzeri kurulumlarda minimum 2.5 metre tavsiye ediyoruz. Eğer rüzgar türbini sistemi zemine kurulacak  ise minimum 6 metre ve maksimum 12 metre olmasını müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Rüzgarımız bol olsun.