Esnek Solar Panel veya Güneş Paneli Nedir

Yeryüzüne düşen güneş ışığının enerji miktarı, günümüzde kullandığımız dünya enerji miktarının tam 10 bin katıdır. Bu yüzden insanoğlu enerji ihtiyacını karşılamak için dünyaya gelen güneş ışınlarının sadece 0,01’ini verimli kullanması yeterlidir. Güneş panelleri de, dünyaya gelen güneş ışıklarını elektriğe çevirirler.

Yarı esnek güneş panelleri mevcut güneş panellerine göre daha hafif ve esnek bir malzemeden yapılan solar panellerdir. Genellikle tekne, marin, elektrikli bisiklet gibi tasarımı önemli alanlarda kullanılan bir ürün olup, eğimli çatılar içinde önemli bir avantaj sağlamaktadır. Sıradan güneş panellerinin eğimli yüzeylerde montajının zor olduğu projelerde, esnek güneş panelleri çatının izolasyonuna hasar vermeden montajı yapılabilir.

Esnek Güneş Panellerinin Avantajları Nelerdir ?

Esnek Güneş Panelleri ortalama 2 kg ağırlığı ile normal güneş panellerinin 15 kg’lık ağırlığıma göre ultra hafif olduğu için seyyar elektrik ihtiyacı olduğunda kolaylıkla taşınabilir. Ekonomik Solar’ın ürettirdiği Esnek Solar Paneller askeri sistemlerde, yatlarda, teknelerde, doğa gezilerinde, kamplarda kullanılabilir ve taşınabilir. Farklı enerji ihtiyacına uygun olacak şekilde farklı güçlerde paneller mevcuttur. İnce film teknolojisinin yaygınlaşması bu ürüne olan talebi arttıracaktır. İnce film teknolojisi esneyebilen bir yüzeye silikonun çok ince katmanlar halinde montajının yapılması sonrasında ve silikon katmanının esneme özelliği kazandırılması ile üretilir. Esnek güneş panelleri önümüzdeki günlerde yaygınlaşmaya devam edecektir.

Esnek Güneş Panelleri Fiyatları Neden Pahalıdır ? 

Esnek güneş panelleri, mevcut güneş panellerine göre altarnatif olarak geliştirilmişlerdir.İnce Film teknolojisi ile üretilen solar hücreler kullanılmaktadır. İnce film ile üretilen teknolojide, esneme özelliği olan yüzeye süper iletken olan silikon elementinin, aşırı ince katmanlar şeklinde uygulanması sonucunda ve silikon katmanının esneme, katlanma ve bükülme özelliklerini kazanması ile gerçekleştirilir. Üretim sürecin maliyeti, daha özel bir kullanım alanı olması, mevcut paneller kadar yaygın olmaması esnek güneş paneli yani flexible solar panel fiyatlarının daha pahalı olmasına sebeb olmaktadır.